Over mij

Mijn naam is Lucienne Putter, ik ben GZ-psycholoog en psychotherapeut in de gespecialiseerde GGZ. Ik ben gehuwd en moeder van drie kinderen. In mijn vrijetijd hou ik van lezen, samen koken en muziek maken. 

Ik werk vanuit de psychoanalyse. De theorieën in deze psychotherapie zijn verrijkend en verdiepend voor mij als psychotherapeut. Lees hier meer over bij mijn werkwijze.

Wat ik mooi vind aan mijn werk is hoe oud iemand ook is, iemand het kind weer in zich terug kan vinden. Dat dat kleine kind vol verlangen, enthousiasme en liefde weer gezien mag worden.

Mijn ervaring

Vanaf 1990 heb ik als orthopedagoog en later als GZ-psycholoog (BIG) gewerkt met kinderen, adolescenten en hun ouders en/of verzorgers. In het begin focuste ik mij meer op leren en leerproblemen. Gaandeweg heb ik mij verdiept in de emotionele wereld van het kind en adolescent en de verhouding tot ouders. Dingen zoals (on)voorwaardelijke liefde, vertrouwen en steun hebben bijvoorbeeld veel impact. Ik heb in die tijd veel diagnostiek gedaan, maar ook kortdurende behandelingen gegeven zoals speltherapie en ouderbegeleiding.

Na jarenlang in zowel mijn eigen praktijk als in andere praktijken te hebben gewerkt, heb ik mij verder ontwikkeld tot psychotherapeut (BIG). Hiervoor heb ik aan RINO-Zuid de psychotherapie-opleiding gedaan. Ik ben toen bewust met adolescenten en volwassenen gaan werken. Mijn kennis van het werken met kinderen heeft mij daarbij enorm geholpen, want veel problemen van volwassenen zijn vaak terug te leiden naar de jeugd.

Op dit moment ben ik mij aan het specialiseren tot psychoanalytisch psychotherapeut bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP). Op die manier blijf ik mezelf verder ontwikkelen.

Gegevens en lidmaatschappen

BIG gegevens

Psychotherapeut 29050868916
GZ-psycholoog 09050868925

AGB praktijk 94002904
AGB zorgverlener 94003376

Lidmaatschappen

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP).
Daarnaast ben ik aspirant lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP).

Praktijkvisitatie door LVVP in 2021: praktijk is gecertificeerd.

Kamer van Koophandel

KvK Utrecht 30243623